Πρακτικά 2023-04-10

Categories: Πρακτικά
praktika

ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΗ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Παρούσες πολλές ενδιαφέρουσες προσωπικότητες με δυναμισμό, καλλιέργεια και πολιτισμό, γεμάτες ενδιαφέρον και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της κοινοτικής συγκατοίκησης στην Ελλάδα. Αποφασισμένες να πρωτοπορήσουμε!

Σε γενικές γραμμές είπαμε πού θέλουμε να μείνουμε και περιγράψαμε με ζέση καρδιάς τις προσδοκίες μας από το εγχείρημα της συγκατοίκησης. Επίσης συστηθήκαμε και εκτός από το ονόματά μας δηλώσαμε σε ποια γειτονιά μένουμε για να ενισχύσουμε τους δεσμούς, τις γνωριμίες και τις φιλίες ανά γειτονιά. Ακόμη αναφέραμε τα χόμπι και δεξιότητες μας και πάλι για να δημιουργήσουμε παρέες με κοινά ενδιαφέροντα. Ανταλλάχτηκαν τηλέφωνα και υποσχέσεις για συναντήσεις. Δηλώσαμε σε ποια χρονική στιγμή θα χρειαστούμε συγκατοίκηση, τώρα σύντομα ή σε βάθος χρόνου. Τονίστηκε η ανάγκη πρακτικής εφαρμογής των όσων λέμε και προσδοκούμε, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε σκληρά.

Είχαμε νέα από τις γειτονιές που προσπαθούν να συγκροτήσουν ομάδες, κάποιες συναντιούνται για πρώτη ή δεύτερη φορά, επιφυλασσόμαστε να κάνουμε και ανοιχτή συνάντηση με όσα μέλη οργανώνουν αυτές τις παρέες για να ανταλλάξουμε απόψεις, πληροφορίες και εμπειρίες.

Έχουν αρχίσει να γίνονται έρευνες για χωριά με συγκεκριμένα κριτήρια όπου θα μπορούσαν να συγκατοικήσουν μέλη που θέλουν να μείνουν στην επαρχία ή και στην Αττική. Τα κριτήρια είναι τα εξής δύο: να είναι σε απόσταση περίπου μισής ώρας από μία μεγάλη πόλη και να έχουν ήδη κάποιους κατοίκους δηλαδή να μην είναι σε πλήρη εγκατάλειψη.

Είχαμε φιλοξενούμενο τον κύριο Νότη Παρασκευόπουλο, συνιδρυτή του “Θάλλω” που ασχολείται με την Τρίτη Ηλικία μέσω διαφόρων δράσεων. Είμαστε σε αναμονή της ανάρτησης του που θα περιγράφει τα εγχειρήματα στα οποία μπορούμε να πάρουμε μέρος.

Έχουμε όλες και όλοι στραμμένο το βλέμμα μας στο εγχείρημα της Αιδηψού, με αναμονή, κάποιες/οι με αδημονία!

Η επόμενη συνάντηση μας είναι τη Δευτέρα 24 Απριλίου και θα γίνει η σχετική ανάρτηση-κάλεσμα. Καλό Πάσχα και Ανάσταση στις καρδιές και τα πνεύματα!