Πρακτικά 2023-07-26

Categories: Πρακτικά
praktika

ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ήταν μία ιστορική συνάντηση! Για πρώτη φορά, από όταν ξεκίνησε η Κοινότητα, είχαμε περισσότερους άντρες από τις γυναίκες!
Επίσης είχαμε μέλη που ήρθαν για πρώτη φορά. Συμπληρώσαμε ερωτηματολόγια και συζητήσαμε για πολεοδομικά θέματα, όλες οι πολυκατοικίες έχουν με πρόβλεψη από το νόμο, ένα κοινόχρηστο χώρο για τις κοινές εργασίες και συναντήσεις των ενοίκων τους. Πού είναι αυτοί οι χώροι; έχουν γίνει διαμερίσματα που πουλιούνται ή νοικιάζονται… Αυτή ήταν η επιστημονική κατάθεση του Πολιτικού μηχανικού Απόστολου που ήταν στην παρέα μας.

Επίσης, συζητήσαμε για τα ανυπέρβλητα πολεοδομικά εμπόδια που υπάρχουν για το κτίσιμο μικρών οικισμών σε αγροκτήματα οπουδήποτε στην Ελλάδα, εκτός και αν ο οικισμός είναι κάποια μορφή επιχείρησης.

Συζητήσαμε για τα χωριά μας που εγκαταλείπονται και στη συνέχεια περνάνε στην ιδιοκτησία συνταξιούχων Ευρωπαίων.
Μιλήσαμε για τη φυσιογνωμία και τους σκοπούς της Κοινότητάς μας που είναι η συγκατοίκηση πολλών ατόμων μαζί και όχι το μοίρασμα ενός διαμερίσματος δύο ατόμων. Γι’ αυτή την περίπτωση υπάρχουν πάρα πολλές άλλες ομάδες και χιλιάδες αγγελίες πολύ πριν από μάς. Η δική μας κοινότητα πρωτοπορεί δημιουργώντας Κοινότητες συγκατοίκησης που τα μέλη τους αλλάζουν δραστικά την ποιότητα ζωής τους μέσω της πολλαπλής αλληλοβοήθειας και της πολλαπλής αλληλεπίδρασης.

Τέλος, αναφερθήκαμε και μιλήσαμε εκτενώς για την λέξη “Ηλικιωμένων” στον τίτλο της Κοινότητας. Μία λέξη πολλαπλής βαρύτητας που για κάποιους είναι αγκάθι και μειονέκτημα. Η Κοινότητά μας θέλει να ανοίξει τον κοινωνικό διάλογο σχετικά με το νόημα της και να τής δώσει διαφορετικό περιεχόμενο, το δικό μας περιεχόμενο, δηλαδή την αγάπη για τη ζωή και την ποιότητα της, τη χαρά, τη δημιουργικότητα, το πάθος, την αγάπη, τη συνεργασία και, τη νικηφόρα μάχη με τη μοναξιά που μαστίζει όλες τις ηλικίες αλλά μετά την απόσυρση από την επαγγελματική ζωή γίνεται πολλαπλά οδυνηρή.

Η λέξη “Ηλικιωμένοι” για εμάς δεν είναι ντροπή και απενεργοποίηση, είναι η σημαία μας, είναι η ιστορία, το παρόν και το μέλλον της δικής μας ζωής!